úterý 15. května 2012

Blog č. 9 z Maríny

Kočka leze dírou a vysavač poletí oknem.

Jak kamarádce nebylo do zpěvu a můj nový přírůstek na BBB.

Kočka a příběh je mé kamarádky. Co při tom cítila a to doslova, mi dopodrobna vylíčila. Co ale cítila její kočka, která má v tom příběhu hlavní roli …?
Vidím to asi takhle:

Míca dostala průjem. Kamarádka jí vzala na veterinu. Doktor udělal k velké nelibosti Míci stěry. Přitom pro ně nemusel chodit daleko. Stačilo, aby objel potahy v autě, nebo kamarádce otřel kalhoty a měl vzorků dost. Míca se aspoň v čekárně dozvěděla novinky.

Tak Lízina od Kopečků to má za sebou“ steskla si angorská
„Lízina ? a jak ? „ ptá se belgická
„ Minda říkala, že autonehoda. Žila, když jí přivezli, ale pánička rozhodla a dali jí injekci.“
„Jakou injekci?“
„No když už tě páníček nechce, že si stará, nebo nemocná, tak tě dá buď do útulku a nebo injekci.“
„No to jsou mi dnes páníčci, to by se z toho jedna posrala!“
Mica bohužel poslechne. Jde na řadu. a přemýšlí nad tím, co slyšela …


Micina líně přede na parapetu okna , špičkou ocasu víří vzduch. Po příchodu z veteriny dostala prášek. Chvíli přemýšlela, jestli to není jen jiná forma injekce. Pánička odešla do práce a nasypala jí do misky granule. Takže minimálně příštích pár dní s ní ještě počítá …

Ve stejný okamžik ze stanice vyjíždí poprvé, zánovní, plně automatizovaný robotický vysavač.
Kočka registruje nenadálý vzruch.
Robot snímá místnost a diagnostikuje stupeň znečištění. Oddychuje si. Je v čistotné rodině, bude to rychlovka. Spouští plný tah a vyráží kupředu.
Kočka nechápe co se děje. Zaostří prapodivnou krabici s dvěma rotačními kartáči, které míří s ohlušujícím řevem k ní. Je to jasný, chce jí to dostat.
Nechápe, jak jí to panička mohla udělat. "Kdybych měla vzteklinu, ale vždyť jsou to jen zažívací problémy." Panička je rafinovaná - najala si nájemnýho vraha.

Prášky nestihly ještě zabrat a střeva pod náporem stresu začínají pracovat. Úleva přichází z čista jasna.

Také robot si myslem, že to vezme z jedné vody na čisto. Nechápe, proč mu senzor na identifikaci signalizuje silné znečištění. Chtěl už hodit kotouče na stanici. Co se dá dělat. Vyráží směr bordel.
Rotační kartáče vykonají dílo skázi. Konzistence hrachové kaše se rozmázné přes kotouče na půl metru. Robot je zblblý - čím více rotuje, tím větší znečištění mu signalizuje senzor špíny…. Rotuje co mu baterky stačí, a sleduje zdroj největšího bordelu.
Kočka prchá před robotem. Zcela rezignovala na pověstnou kočičí čistotnost a dává „věcem“ volný průchod. Důležité je přežít. Zdrhat a mít sevřené půlky prostě nejde dohromady.
Mezi produktivitou kočičích exkrementů a výkonem robota existuje přímá úměra. Čím více se robot snaží zlikvidovat zdroj bordelu, tím více se Míca vyprazdňuje.

Kamarádka cestou domů potká tchýni.
„Poď na kafe. Tohle si ještě neviděla. Budeš koukat.“
Tchýně něco takového skutečně neviděla. Jen nechápe, proč se s tím kamarádka má potřebu chlubit.
Kamarádka na něco takového nebyla připravena. Nachází totálně dehydratovanou a vyčištěnou kočku. Nereaguje a je v šoku.  
Robot je zcela vybit, rotační kartáče zalepeny, rozpálený robot po tříhodinové práci zapekl kaši do umělohmotného krytu svého těla.Robot je zcela zmaten. Takhle se v životě nenadřel a úplně na ho…
 
 Ps: Když nemůžu šít, bo můj šicí stroj je stále v lázních, vyměnila jsem jehlu za oboustrannou lepící pásku a zrenovovala jsem staré pořadače na časopisy. Zase trochu zredukuji BBB, aby jste mohli na návštěvu i jindy, než v létě.

Žádné komentáře:

Okomentovat